#LaCulturaPopularÉsNecessària: Les entitats de Cultura Popular de BCN exigim reprendre les nostres activitats

45 entitats de Cultura Popular de la ciutat de Barcelona i plataformes promovem el manifest «La Cultura Popular és necessària» en el qual denunciem que la Generalitat ha oblidat el sector no incloent les activitats culturals d’arrel popular i festiva en les revisions periòdiques de mesures del PROCICAT i que «no s’han pres mesures possibles i intel·ligents» que permetin plantejar la reobertura de les propostes d’aquest sector cultural.

En el document recordem que «la cultura popular és una expressió cultural més del país i que, per tant, requereix ser tractada com la resta». També fem palesa la urgència en la represa de les nostres activitats culturals i comunitàries, en tant que eina de participació de la ciutadania, i apostem per un «ús intel·ligent de l’espai públic» per al desenvolupament de les activitats.

A les administracions també els demanem que es plantegin mesures que possibilitin les activitats i que «siguin equiparables a les de la resta de sectors culturals, raonables, possibilistes i amb ritmes semblants».

Considerem que la desescalada ha de ser «progressiva i racional» i afectar «tant als assajos com a la pràctica i a l’activitat». També proposem que es compti amb la nostra expertesa per a l’establiment de les mesures més eficaces per tal que la represa sigui segura i lamentem que la descoordinació entre els Departaments de Cultura, Salut i Interior hagi provocat aquesta deixadesa en el sector de la cultura popular.

Consulteu el manifest complet i les entitats signants. Si voleu donar el vostre suport al manifest i fer-lo públic com a entitats signants, feu un correu al Consell d’Associacions de Barcelona (CAB): associacions@cab.cat.